Lily Visser

Studie

In 1981 studeerde ik af aan de K.L.O.S. te Tilburg als volledig bevoegd onderwijzeres. Kort daarna startte ik de 4- jarige HBO-opleiding tot kunstzinnig therapeut aan de Academie ‘De Wervel’ te Zeist/Driebergen, die ik in 1986 met goed gevolg afsloot. De Bachelor of Art Therapy behaalde ik in 2008 aan de H.S. Leiden.

Werk

Als klasseleerkracht ben ik jarenlang werkzaam geweest op de Tobiasscholen (vrije school voor speciaal onderwijs) in Alkmaar/Bergen en Amsterdam. Mijn hartewens, een eigen praktijk voor kunstzinnige therapie aan huis, kon ik in 1997 realiseren. Die is intussen uitgegroeid tot een voltijds praktijk.


Eigen werk

Van jongs af aan gaat mijn liefde uit naar flora en fauna; vaak zijn zij onderwerp in mijn werk. De verschillende technieken die ik laat zien, pas ik ook toe in mijn beroep: onder andere pastel, olieverf, acryl, waterverf op hout. In het abstracte werk maak ik gebruik van gemengde technieken en bij het fijnschilderen komt de inspiratie vooral van foto’s die ik zelf met behulp van een macrolens maak.

Graag schilder ik dieren in opdracht.